perjantai 21. lokakuuta 2011

Juurihoito - mikä todennäköisesti meni pieleen

Tajusin juuri, mikä saattoi mennä hoidossa pieleen. Otin hammassärkyyn särkylääkkeen ti-ke-yönä kolmen aikaan aamuyöstä. Keskiviikkona en ottanut mitään särkylääkettä, kun ei kerran särkenyt. Käytän särkylääkkeitä muutenkin hyvin vähän ja ne yleensä toimivat.

Menin hammaslääkäriin torstaiaamuna. Ehkä hammaslääkäri käsitti väärin, että olin ottanut särkylääkkeen edellisenä yönä. Asia olisi kuitenkin pitänyt ehdottomasti tarkistaa, tai sitten olisi pitänyt ymmärtää että jokin on pielessä kun huudan kivusta.

Keskustelin asiasta ystävieni kanssa sekä etu- että jälkikäteen. Kaikki ystäväni ovat halutessaan saaneet joko kipulääkkeen tai rauhoittavia ennen toimenpiteitä. En saanut mitään vaikka pyysin. Eräs ystäväni kertoi saaneensa vähintään seitsemän puudutuspiikkiä; mielestäni en saanut niin montaa vaan ehkä enintään neljä. Ainakaan vaikutus ei kestänyt edes sitä kahta tuntia. Toinen ystäväni taas kertoi, että operaation aikana hammaslääkäri oli välillä keskeyttänyt työskentelyn, kysynyt miltä tuntuu ja oli pidetty taukoa. Minulla ei taukoja pidetty.

Kolmas ystäväni kertoi, että hän oli toimenpiteen jälkeen saanut kaksi buranaa 800:sta kerralla, minä sain yhden burana 600:en. Ensimmäinen juurihoitokerta on vielä yleensä kivuliain, eikä tavanomainen määrä puudutusta tai kipulääkkeitä toimi kunnolla. Papereissani luki, että hammas oli vielä osittain elossa. Minulla siis juurihoidettiin elävä hammas ilman kipulääkkeitä ja riittämättömällä puudutuksella. Ei ihme että sain kipushokin. En ole koskaan ennen saanut kipushokkia. Kokemus se tuokin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti