keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Julkinen sitoutuminen omaan tieteenalaan?

Muistan lukeneeni jostain joskus uutisen, että joku mies oli mennyt naimisiin kitaransa kanssa. Tästä tuli mieleeni, että miksipä ei voisi opiskelija sitoutua tieteenalaansa julkisesti. Tätä voisi kutsua vaikkapa oppimisliitoksi. Minä olisin voinut tänään karkauspäivän kunniaksi kosia siis psykologiaa kun olemme jo tiiviisti olleet yhdessä 4,5 vuotta (tai 7 vuotta, riippuu miten asia määritellään).

Perusidea voisi mennä näin:

Oppimisliiton tarkoituksena on tutkinnon suorittaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Oppimisliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta tieteenalan ihmiset voisivat yhdessä luoda onnellisen merkitysjärjestelmän. Vihkijänä voisi toimia esimerkiksi yliopiston rehtori.

Näiden todistajien läsnäollessa kysyn Teiltä (opiskelijan nimi): tahdotteko ottaa tämän (tieteenalan nimi) tieteenalaksenne rakastaaksenne häntä perus- ja jatkotutkintovaiheessa kunnes valmistuminen teidät erottaa? -Tahdon

Näiden todistajien läsnäollessa kysyn Teiltä (tieteenalan nimi): tahdotteko ottaa tämän (opiskelijan nimi) opiskelijaksenne rakastaaksenne häntä perus- ja jatkotutkintovaiheessa kunnes valmistuminen teidät erottaa? -Tahdon

Vastattuanne näin myöntävästi teille esitettyyn kysymykseen totean teidät opiskelijaksi ja tieteenalaksi.

Ottakaa (opiskelijan nimi) liittonne merkiksi jotain x tieteenalaltanne.
Ottakaa (tieteenalan nimi) liittonne merkiksi jotain x opiskelijaltanne.

Teidät on nyt vihitty oppimisliittoon jonka jäseninä olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa liitossanne toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä tieteenalan hyväksi.

Minkä pääsykokeet ovat yhdistäneet, sitä älköön ihminen erottako.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti