torstai 15. syyskuuta 2011

Taivas varjele mitä sieltä tulee - opintopisteitä!

Omia rajojaan on ihan mukava välillä venyttää ja kokeilla jotakin joka on omalla epämiellyttävyysvyöhykkeellä. En ollut koskaan aiemmin yrittänyt tehdä kahta tenttiä kerralla. Elokuun lopussa tuli sitäkin yritetyksi ja tein sosiologian ja filosofian tentit (yhteensä taisi olla seitsemän kysymystä) 2 h 40 minuutissa, erittäin olemattomilla yöunilla kun tein viimehetken paniikkipikakertauksen tenttiin. Sosiologian menetelmäopinnoista napsahti 3/5 (5 op) ja käytännöllisen filosofian perusteista 5/5 (8 op). Erityisesti jälkimmäinen tuottaa suurta mielihyvää.

Eräs tentissä kysytty kysymys oli, mitä tapahtuisi, jos jonakin aamuna valtiota ei enää olisi. Vastasin lukemani kirjan mukaan. Eräs osa vastauksestani oli se, että yhteiskunnan ylläpitämä koulutusjärjestelmä lakkaisi olemasta (kuten yliopistot). Siihen perään totesin, että sivistyksen lakkauttamiseen ei tosin tarvitse lakkauttaa valtiota - yliopistouudistus riittää. Itä-Suomen yliopistossa tämä näkyi niin, että ajattelun ja tieteiden perusta, filosofia pääaineena, lakkautettiin. Lopuksi laitoin, että pahoitteluni tästä pakollisesta asiattomasta sivuhuomautuksesta.

Filosofiassa pidän juuri siitä, että siinä saa ajatella itse, omia mielipiteitä saa olla ja oppimaansa saa soveltaa käytäntöön.

Muuten ei ole ollut viime viikkoina vapaa-ajan ongelmia vaan kalenteri on täyttynyt varsin tehokkaasti opiskelijariennoista, kursseista, töistä jne. Lisäksi on paljon muutakin kiinnostavaa aktiviteettia, kuten huominen psykologian alan väitös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti