maanantai 8. elokuuta 2011

Tenttiinlukua tupakkatauolla - 14 päivää taukoa tupakasta

Profiilikuvani on hivenen harhaanjohtava, sillä lopetin päivittäisen tupakoinnin enkä ole vajaaseen kahteen viikkoon poltellut enkä käyttänyt muitakaan nikotiinituotteita. Tiedän myös, että sormus oikeassa nimettömässä on yleensä naimisiin menneillä ortodokseilla, enkä ole kumpaakaan edellä mainituista.

Kyseinen sormus on muisto jonka hankin sinä päivänä kun sain tietää että pääsin opiskelemaan. Jos tämä kuulostaa friikiltä, niin voin vain todeta että en ole edes ainoa, joka on ollut niin innoissaan opiskelupaikasta että on hankkinut siitä muistuttamaan jonkin pysyvän symbolin. En halua kyseistä muistoa hävittää, ja siksi pidän sitä ainoassa sormessa jossa se tuntuu pysyvän tallessa.

Kieltämättä viime aikoina on kyllä tuntunut siltä, että olen naimisissa - psykologian, filosofian ja sosiologian tenttikirjojeni kanssa. Heinä-elokuussa kun on ollut tavoitteena lukea noin kaksitoista kirjaa, yli kolmisentuhatta sivua. Ei ainakaan ole tullut eikä tule vapaa-ajan ongelmia, varsinkaan kun teen kirjoista tiivistelmiä.

Odotan silti ihan innolla syksyn alkua, että pääsee kouluun. Rehellisesti sanottuna eräs suurimmista motivaatiotekijöistä osallistua läsnäoloa vaativille kursseille on kaverien näkeminen.

"Jos luovut tupakasta viinistä ja rakastelusta, et itse asiassa elä kauemmin elämä vaan tuntuu pitemmältä" on sellainen lause nautiskelijat.net-sivustolta jota olen ennenkin siteerannut. Totesin empiirisellä metodilla lauseen paikkansapitäväksi, kun parisen vuotta päivittäin tupakoituani päätin lopettaa päivittäisen sauhuttelun. Ensimmäiset pari päivää tuntuivat viikoilta. Clement Frend todella tiesi mistä puhui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti