sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

"Rakkaus on paras lannoite" - ystäväsitaatti

Ystävilläni on hyviä, humoristisia ja oivaltavia ajatuksia elämästä. Tämä "rakkaus on paras lannoite" on niistä yksi. Eräs toinen kaverini tosin kysyi, tuleeko tämä nyt tulkita niin, että rakkaus on paskaa. En päätynyt ihan tällaiseen tulkintaan.

Wikipedian mukaan "Lannoite eli apulanta on ravinneseos, jota lisätään viljelysmaahan isomman sadon ja viljelykasvien kasvun kiihdyttämiseksi. Lannoittamisen ajatus on palauttaa maaperän orgaaniseen osaan ne ravinteet, jotka poistuivat sadonkorjuun, lehtien haravoinnin tai nurmikonleikkuun mukana."

Ja "Ravinne tarkoittaa alkuainetta tai kemiallista yhdistettä, jota tuottajat ottavat maaperästä tai vedestä. Minimiravinne on ravinne, jonka lisääminen tehostaa tuottajan elintoimintoja."

Jos tästä nyt halutaan tehdä rakkautta koskeva metafora, niin kenties voitaisiin ajatella että rakkaus on yksi elämän perusvoimista joka mahdollistaa kasvun ja kehityksen. Tämän perusvoiman tunteen saattaa välillä kadottaa tai sen tunne saattaa ainakin vähentyä silloin kun omassa kasvussa on syksyinen vaihe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti