perjantai 10. kesäkuuta 2011

Stadi on aina Stadi

Helsinki on minulle rakas kaupunki johon liittyy paljon hyviä muistoja. Molemmat vanhempani ovat kotoisin Helsingistä – isäni on aikoinaan asunut mm. Vallilassa, äitini Eerikinkadulla. Varmaan tässä on osasyy siihen, miksi Helsinki tuntuu niin tärkeältä – ja miksi kutsun Helsinkiä usein Stadiksi samoin kuin isäni.

Vietin lapsena aikaa Helsingissä äitini kanssa. Lapsena kävimme vappuna Kauppatorilla ja siellä on tullut monia vappuja vietetyksi myöhemminkin nuorena ja aikuisena yhdessä ystävien kanssa. Kun kävin ensimmäistä kertaa äidin kanssa Helsingin yliopistolla, se oli elämys josta erityisesti mieleeni jäi ko. paikan tuoksu. Se oli se hetki, kun ihastuin peruuttamattomasti yliopistoon.

Lisäksi seikkailimme äitini kanssa myös Suomenlinnassa ja Korkeasaaressa. Niissäkin paikoissa on tullut vietetyksi aikaa ystävien kanssa. Sen verran minussa on apinaa, että haluan aina välillä käydä moikkaamassa serkkuja Korkeasaaressa. Ja piknik Suomenlinnassa kesähelteillä toimii aina.

Stadissa on myös ollut mielenkiintoisia tapahtumia, kuten nuorten filosofiatapahtuma.
Bileissäkin on tullut pyörityksi. Kerran kävelin silloisen työpaikkani pikkujouluista Kallion läpi rautatieasemalle. Mieleen ovat jääneet myös viime vuodelta mm. yhden ystävän bileet Hakaniemessä sekä Asan ja Jätkäjätkien keikka Tavastialla vähän ennen kesää. Huomiseen tuntui aina olevan aikaa ja illanviettoa kesti myöhään. Jo Stadiin lähtemisessä on oma tunnelmansa; on ihanaa jo pelkästään odottaa sitä hetkeä kun pääsee Helsinkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti