perjantai 25. maaliskuuta 2011

ei oo, tämä kylä ei oo kylmä ja ikävä - joululomamuistoja

Kun olin joululomalla, tapasimme kolmen muun opiskelukaverini kanssa Helsingissä Cafe Javassa. Vietimme hyviä hetkiä keskustellen ja kahvia juoden. Join myös "flunssantorjujan", melko happaman makuisen juoman joka sisälsi inkivääriä, sitruunaa ja teetä. Se tuntui toimivan mainiosti – pienet flunssaoireeni katosivat. Varmaan myös ystävien seuralla oli osuutensa. Mikään ei tue fyysistä ja psyykkistä terveyttä niin hyvin kuin merkityksellisten toisten seura.

Yhden näistä ystävistäni näin viimeksi kesällä – istuimme silloin Espan kahvilassa. Toisen heistä näin myös alkusyksystä, kävimme Helsingin yliopiston eräällä sosiologian luennolla. Kolmatta heistä en ollut nähnyt pitkään aikaan. Oli ihanaa olla heidän kanssaan. Jaoimme kirjavinkkejä puolin ja toisin ja kerroimme kuulumisiamme.

Joululomalla olin myös nuorten filosofiatapahtumassa jota eräs sukulaiseni on jo pitkään ollut mukana järjestämässä. Filosofiatapahtuma kesti pari päivää. Ensimmäisenä päivänä ehdin viettää siellä aikaa vain hetken verran, jonka jälkeen lähdin ystäväni järjestämiin synttäribileisiin. Ystäväni oli vuokrannut bileille oman tilan eräästä helsinkiläisestä baarista ja bileet olivat teemalla "Hello Kittyn pinkit bileet". Tämä ystäväni on ammatiltaan kosmetologi ja hänen estetiikan tajunsa sekä bileiden teema näkyi mukavasti niin paikan koristelussa kuin tarjottavissakin.

Seuraavana päivänä olin myös nuorten filosofiatapahtumassa. Vietin siellä ajatuksia herättäviä hetkiä ja törmäsin myös pariin ystävääni ihan sattumalta. Filosofiatapahtuman päätyttyä kävimme oluella ja pizzalla tämän sukulaiseni ja hänen puolisonsa kanssa. Sieltä lähdin keskiyöllä ja suuntasin vielä toisiin synttäribileisiin. Ne piti yhdessä Espoon baarissa eräs ystäväni joka työkseen mm. ajaa lumiauraa.

Joululomalla ehdin myös pitkästä aikaa nähdä erään ystäväpariskuntani, jota en ollut nähnyt hyvin pitkään aikaan. He olivat noin puoli vuotta aikaisemmin saaneet ensimmäisen lapsensa, ja oli ihanaa nähdä tämä noin puolen vuoden ikäinen vauva myös. Tulin onnelliseksi joululomalla siitä, että ehdin nähdä sellaisia ystäviäni joita en ollut nähnyt pitkään aikaan. Tunnen näiden ihmisten olemassaolosta iloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti