sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Pääsiäisiloa - työuupumuksesta yliopistoon II

Löysin vanhan päiväkirjani johon olin tehnyt paljon merkintöjä sen kevään ja kesän aikana, kun pyrin yliopistoon. Hyvin samantyyppisiä metodeja olen käyttänyt silloinkin haasteellisista kokemuksista selviämiseen.

Silloin keväällä ostin vihreäkuvioisen päiväkirjan. Vihreän siksi, että pidän väreistä ja vihreä on minulle elämän, toivon ja kevään väri. Päätin tietoisesti kirjoittaa päiväkirjaa mahdollisimman monena päivänä ja kirjoittaa nimenomaan niistä asioista, jotka pitävät yllä hyvää mieltä ja lukuintoa.

Kyse ei ole siis siitä, etteikö elämässä olisi tai ettenkö kokisi myös ahdistavia, vaikeita ja kipeitä puolia, mutta silloin kun yrittää tosissaan saavuttaa jotakin - kuten päästä yliopistoon - niin olen kokenut että on välttämätöntä tsempata itseään, löytää asioista positiivisia puolia ja pitää yllä hyvää mielialaa.

Päätin myös uskoa siihen, että pääsen opiskelemaan. Sekin näkyy päiväkirjastani. En tietenkään oikeasti voinut tietää, pääsenkö, mutta uskossa ei olekaan kysymys tiedosta vaan luottamuksesta elämän epävarmuuden keskellä.

Päiväkirjastani löytyi mm. seuraavia merkintöjä.

26.2.2007.
Kevään tuoksu ensimmäisen kerran ja linnut lauloi.:)
27.2.
Sain juostuksi 45 min (!) vaikka olin ihan varma etten jaksaisi, kun lauantaina jo kahdeksan minuuttia tuotti vaikeuksia ja hengenahdistusta.

5.3.
Tulen yleensä onnelliseksi kun näen unia... (Sitten olin kuvaillut erään uneni.)
6.3.
Olin onnellinen kun osallistuin "aivoituksia"-tilaisuuteen Meilahden yksikössä; Biomedicumissa ja Työterveyslaitoksella oli kiinnostavia luentoja liittyen aivoihin... Ja ystäväni pitää synttäribileet.:) Ja on hauskaa olla hajamielinen tohelo.:D Tipautin silitysraudan johdon wc-pönttöön.:D

8.3.
...Heräsin aamulla kun äiti lähti töihin. Nousin ylös ja aamupäivän vietin harrastaen jalon joutilaisuuden hyvettä.:) Söin aamupalaa useitakin kertoja, join kahvia ja teetä, löhöilin sängyssä ja luin äidiltä lahjaksi saamaani Markku Ojasen kirjaa Onnellisuus.:) Se kyllä teki onnelliseksi, kun olin vatsa täynnä sängyssä, löhöilin kissa jaloissa ja pohdin hyveitä ja luin onnellisuudesta.:)

9.3.
...Eilen näkyi videokuvaa uutisissa Joensuun jostakin kauppakeskuksesta. Täytyy tutustua siihen syksyllä. Muutan viimeistään loppukesästä Joensuuhun, sillä pääsen sinne yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan lukemaan psykologiaa.:)

22.3.
Juoksimme noin tunnin... Oli ihanan keväistä: lämmintä, linnut lauloivat, aurinko oli juuri laskenut, oli jotenkin pehmeän punaista.:) Näin maisemia joita en ollut ennen nähnyt, jännät isot puuportaat, kapeita kujia, kävelykatu jonka keskellä oli puita ja lamppuja... Satakieli/mustarastas lauloi puun nokassa.:) Kevät, kevät, kevät.:)

1.4.
Olen onnellinen: rakastan psykologiaa ja sen opiskelua, joka on haasteellista ja aikaa ja paneutumista vaativaa.:) Tänä vuonna pääsen Joensuuhun, yliopistoon.:) Ja huomenna pääsen juttelemaan psykologille. Jee.:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti