lauantai 24. maaliskuuta 2012

Elämässä pitää olla svingiä - pinkki terapiaheiluri & Parov Stelar

Eräs hyvä ystäväni laittoi minulle muutama viikko sitten Parov Stelarin linkin Libella Swing. En ollut ennen kyseisestä artistista kuullut. Tässä linkki jonka sain:

http://www.youtube.com/watch?v=HQ775LqS0p0

Tällä musiikilla oli luovuutta ja elämäniloa lisäävä vaikutus. Tanssin tätä repeatilla minuutteja putkeen ja löysin aivan uusia muuveja. Näky oli varmasti koominen mutta fiilis hyvä. Tanssin ja laulan suunnilleen yhtä huonosti, mutta tekemisen ilo on tärkein.

Olemme aina välillä kavereideni kanssa keskustelleet siitä, miten Suomessa on masentava kulttuuri sen osalta, että mitään ei saisi tehdä jos ei ole jo todella taitava. Ja sitten jos on hyvä jossakin, pitäisi ns. piilottaa kynttilä vakan alle ettei vaan kukaan huomaa. Tai mieluummin vielä sammuttaa se liekki ja upottaa kynttilä mereen.

Siinä päivässä jona tuon linkin sain, oli todella svingiä. Näin hyvän ystäväni pitkästä aikaa ja ajattelin ilahduttaa ja piristää häntä soittamalla ja laulamalla julkisesti Petri Nygårdin huumoriräppiä käytävillä.

Myöhemmin erään opiskelukaverimme kanssa pelasimme ensin pihalla jalkapalloa pahvisella kahvimukilla. Sitten siirryimme sisätiloihin ja askartelimme rikkinäisestä pinkistä niittaimesta terapiaheilurin. Asetimme sen käytävän päähän ja totesimme, että siinä on hyvä paikka. Samalla kun heiluttelee jousen päässä olevaa heiluria, voi tuijotella taivaanrantaan, katsella auringon paistavan kattojen yllä ja miettiä syntyjä syviä. Otimme aiheesta myös kuvia ja videokuvaa. Suureksi suruksemme huomasimme myöhemmin että terapiaheiluri oli poistettu - vaikka jätimme siihen lapun, että se on terapiaheiluri.

Laitoksella lapsettaa ja tekee mieli tuoda taloon ääntä, elämää ja elämäniloa. Sellaista innostunutta, välitöntä, spontaania, luovaa ja lapsenmielistä. Arvelen että sillä on positiivisia vaikutuksia oppimistuloksiinkin. Mikään vitsi ei kuitenkaan ole hauska jos sen toistaa monta kertaa ja ihmisille pitää tietysti antaa työrauha. Rajoitan siis käyttäytymistäni ja yritän löytää jonkin sopivan kompromissin elämänilon ilmaisemisen ja asiallisen käyttäytymisen välillä.


Tässä vielä yksi hyvä Parov Stelarin kappale.

Parov Stelar - Catgroove

http://www.youtube.com/watch?v=ROwH8ZEST1U&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti