maanantai 12. maaliskuuta 2012

Seppo Sajama - Logiikka ja argumentaatio 2012

Olen lukenut Seppo Sajaman Logiikka ja argumentaatio 2012-monistetta. Nautin sen lukemisesta todella paljon ja koin paljon flowta sitä lukiessani. Yhtenä yönä en malttanut mennä nukkumaan kovin aikaisin – kun olin aloittanut lukemisen, ei tehnyt mieli lopettaa kesken.

Jos jonkun mielestä logiikka ja argumentaatio on kuivaa ja tylsää, kannattaa lukea kyseinen teksti. Ei varmasti ole kuivaa eikä tylsää. Teksti oli selkeä, johdonmukainen, täynnä asiaa mutta hyvällä suomen kielellä ja kiinnostavasti ja hauskasti kirjoitettu. Esimerkit havainnollistivat hyvin asiaa. Koin myös saavani kyseisestä tekstistä paljon välineitä psykologian ajatteluun ja oman ajatteluni kehittämiseen.

Seuraavat tekstit ovat kyseisestä monisteesta referoituja tai suoraan lainattuja. Omat kommenttini olen laittanut hakasulkuihin. Jos olen jotakin tekstistä ymmärtänyt väärin, se on luonnollisesti omalla vastuullani. Tiivistelmäni ei tee oikeutta alkuperäiselle hienolle tekstille joka kannattaa lukea sellaisenaan, mutta halusin kuitenkin jakaa näitä ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti