sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ajatuksellisia innoittajiani XXII - Alf Rehn

Alf Rehn

Alf Rehn on yksi innoittajistani, erityisesti hänen kirjansa ”Vaaralliset ideat – kun sopimaton ajattelu on tärkein voimavarasi.” Miksi se on niin hyvä kirja? Lukemalla se selviää. Voin antaa tylsistymättömyystakuun.

Kirjassa on paitsi hyvää asiaa, myös inspiroiva kuvitus. Viime vuonna tarjosin ystävälleni vaihtoehtoisia ärsykkeitä kirjan kuvilla eräällä luennolla. Ystäväni innostui aiheesta, joten väläytimme kuvituksen parhaita paljoa muille tovereillemme. Ei ollut yhtään tylsää sillä luennolla.

Kysymys ei kuitenkaan ole pelkästään siitä, että kirja olisi viihdyttävä, hauska ja epätylsä. Parhaat ajattelijat, ajatukset ja tekstit tunnistaa siitä, että niillä on jokin kestävä arvo ja että ne saavat ajattelemaan itse sekä soveltamaan ajatuksia. Pelkkä viihde ei tarjoa tätä arvoa.

Alf Rehnin ajatukset ovat antaneet minulle elämisen ja olemisen rohkeutta. Lisäksi osa niistä on sellaisia, että joudun laittamaan itseni omalle epämiellyttävyysvyöhykkeelleni jossa tapahtuu ajattelun ja oppimisen sekä persoonan kehitystä. Hänen ajatuksensa inspiroivat minua haastamaan itseni ja ajatteluni ja myös etsimään psykologian vaarallisia ajatuksia. Psykologia tieteenalana pitää haastaa, ei ottaa annettuna. Mistä psykologiassa ei puhuta? Miksi ei? Mitkä teoreettiset käsitykset tai psykologin ammatin vaatimukset otetaan alallamme itsestäänselvyytenä ja miksi?

Erityisesti psykologeille voin lämpimästi suositella poikkitieteellisyyttä. On sekä hyödyllistä että palkitsevaa lukea eri tieteenalojen jäsennyksiä maailmasta ja ihmisistä. Silloin ei pääse urautumaan oman tieteenalansa jäsennyksiin ja lisäksi saa myös arvokasta näkemystä ja toista näkökulmaa oman tieteenalan kehittämiseen.

1 kommentti:

  1. Titanium Pen, Silver - Titsanium Paint - The Titsanium Art
    This painting of the Titsanium oakley titanium sunglasses paint is created with a standard color-tone. It is very titanium bmx frame colorful, so tecate titanium the result is nano titanium flat iron a great painting titanium max trimmer of the

    VastaaPoista