perjantai 25. marraskuuta 2011

Hauskin väitöstilaisuus tähän mennessä!

Olin tänään psykologian alan väitöstilaisuutta seuraamassa. Yleensäkin on mielenkiintoista ja antoisaa käydä seuraamassa väitöstilaisuuksia. Tänään oli vuorossa PsM Kirsi Pankarinkankaan psykologian alaan kuuluva väitöskirja ”Leskien keski-iässä tai myöhemmällä iällä solmimat uudet avioliitot: seurantatutkimus”.

Luonnollisesti olen ylpeä ja iloinen oman oppiaineemme väitöstilaisuuksista ja niistä ihmisistä, jotka ovat meillä väitelleet tohtoreiksi. Tämän päivän väitöstilaisuuden aihe oli kiinnostava ja väittelijän alkajaisesitelmä selkeä ja laadukas.

Väitöstilaisuuden parhainta antia oli vastaväittäjä (Helena Hurme Åbo Akademista). Hän oli hulvattoman hauska, sellaisella oivaltavalla, assosioivalla, psykologis-tieteellisellä ja tarinallisella tavalla. Nauroin monta kertaa vedet silmissä kuten havaintojeni mukaan suurin osa yleisöstä.

En ole koskaan ennen ollut näin hauskassa väitöstilaisuudessa ja nauranut näin paljon. Tällaisia väitöstilaisuuksia kuuntelisi mielellään enemmänkin. Tämänkertainen tilaisuus oli piristävä poikkeus vieläkin jossain määrin muodollisiin tilaisuuksiin jotka joskus voivat olla raskasta seurattavaa vaikka aihe olisikin kiinnostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti