keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Hikipediasta virikkeitä psykologian karnevalisointiin

Hikipedia on Wikipedian huumoriversio. Tykkään aina välillä lueskella Hikipediaa. Sieltä voi saada hyviä virikkeitä projektiini, psykologian karnevalisointiin. Seuraavassa hikipedia-sitaatteja liittyen psykologiaan ja filosofiaan. Omat kommentit suluissa.

Seuraavassa Hikipedian määritelmä psykologiasta: “Psykologia eli "oppi mielestä" on muinaisten kreikkalaisten jälkeensä jättämä vitsi, joka oli suunnattu tulevaisuuden lyseoissa kurssitarjottimiensa kanssa tuskasteleville oppilaille. Tässä välissä henkilö nimeltä Sigmund Freud kuitenkin tajusi vitsin, ja korvasi sen omalla, kehnolla ja härskillä vitsillään. Kreikkalaisten äärimmäinen tavoite kuitenkin toteutui, ja nyt lukiolaiset vuosi toisensa perään voivat opiskella miksi lieriöt on valmistettu ns. "muna mielessä".”

(Tähän voisi tosin argumentoida, että lieriö ei ole aina fallossymboli. Freudin sikareihin liittyvää lausahdusta mukaillen, joskus lieriö on vain lieriö. Voi tosin hyvällä syyllä epäillä, totesiko Freud “joskus sikari on vain sikari” defensiivisistä syistä: hänen suhteestaan fallossymboleihin kun olisi voinut päätellä yhtä jos toista jos lähtökohdaksi otetaan Freudin tapa polttaa sikareita ketjussa.)

Hikipediassa onkin Freudista todettu, että hän juuttui pysyvästi oraaliseen vaiheeseen josta sikarit ovat merkkinä. Freudin merkittävimpiin oivalluksiin kuuluvat se, että teorian tieteellisyyttä tukevat viittaukset kreikkalaisiin satuihin ja kaikki mitä nainen tarvitsee on seksi. (Psykoanalyysi on näiden kahden peruslähtökohdan sovellus.)

“Psykoanalyysi on Sigmund Freudin rakentelema mielen ajatuskulkujen tutkimusmenetelmä, jossa pyritään selvittämään, miksi aina ajattelemme seksiä, ja jos ajattelemmekin jotain muuta, liitämme sen aina seksiin. Toiseksi psykoanalyysi on neuroottisten häiriöiden hoitomenetelmä, jolla seksuaaliset patoutumat avataan niin, että uskallamme ajatella seksiä aina. Kolmanneksi psykoanalyysi on teoria seksuaalisuuden syntymisestä, kehityksestä ja olemuksesta.”

“Suuri osa psykoanalyysiskeptikoista on naisia, tämä on ymmärrettävä oidipaalikauden kehityksen epäonnistumisena. Tyttö ei ole kyennyt selvittämään peniskateuttaan ja niin hänelle on jäänyt sisäinen esto ymmärtää kaikkialla olevia fallossymboleja.” (Psykoanalyysiä ei näin ollen voi kritisoida, ainakaan jos sattuu olemaan on nainen, sillä se johtuu vain peniskateudesta riippumatta siitä mitä ja miten argumentoi. Jos kuitenkin haluaa kritisoida psykoanalyysia vaikka on nainen, ainoaksi vaihtoehdoksi jää vaihtaa sukupuolta. Tai vain harrastaa seksiä ja jättää psykoanalyysi sikseen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti